Meditációs csakratisztító terápia  az érzelmi elakadások oldásár


         A szavak nélküli elengedést, a megbocsátást, megtisztulást segíti ez a lélekre ható kezelés.

 


A csakrák és a belsőelválasztású mirigyek kapcsolata:

Gyökércsakra

Belső elválasztású mirigy: mellékvesekéreg.

A szervezetben a vese, a vér és a csontváz tartozik hozzá. A gyökércsakra a lábfejre, a térdre és a csípőre hat. Elégtelen működése ezért ízületi gyulladáshoz, vesekőhöz, csontritkuláshoz, csonttal kapcsolatos rendellenességekhez és autoimmun betegségekhez vezethet.

Szakrális csakra

Belső elválasztású mirigy: nőknél a petefészek, férfiaknál a herék.

A szervezetben a nemi szervek, a húgyhólyag, nőben a méh, férfiban a prosztata tartoznak hozzá.

A keresztcsonti csakra elégtelen működése a nők esetében endometriosist (a méhnyálkahártya szabálytalan elhelyezkedésével járó állapot), meddőséget, krónikus menstruációs görcsöket, jóindulatú kötőszöveti daganatokat, továbbá méhnyak-és petefészek-rendellenességeket idézhet elő.

Férfiaknál prosztata-panaszok, meddőség, impotencia és ülőidegzsába lehetnek a következményei.

Napfonat

Belső elválasztású mirigy: hasnyálmirigy.

A szervezetben a gyomor, a máj, az epehólyag, a hasnyálmirigy, a vékonybél és az izomzat tartozik hozzá. A napfonat elégtelen működésére vezethető vissza az emésztési zavar, a gyomorsav-túltengés, a fekély, a májgyulladás. az epekő, a hasnyálmirigy-gyulladás és a cukorbetegség.

Szívcsakra

Belső elválasztású mirigy: csecsemőmirigy. A szervezetben a szívburok, a szív, a tüdő és a vérkeringés tartozik hozzá.

A szívcsakra rendellenes működése érelmeszesedéshez, koszorúér-elégtelenséghez, infarktushoz, szívritmus zavarokhoz, továbbá a szív falának és billentyűinek, valamint a tüdő járatainak szűkületéhez vezethet. Emellett a tüdőre is hatással van, ez tüdőgyulladás, krónikus légcsőhurut és tüdőbaj képében jelentkezhet.

Torokcsakra

Belső elválasztású mirigy: pajzsmirigy.

A szervezetben a torok, a száj, a fogazat, az állkapocs és a fül tartozik hozzá. A torokcsakrával összefüggő betegségek a torokfájás, a torokgyulladás, a süketség, a fogak romlása, ínypanaszok, állkapocs-ízületi betegség és különböző nyaki panaszok.

Homlokcsakra

Belső elválasztású mirigy: agyalapi mirigy.

A szervezetben a szem, az arcüregek, a koponyaalap és a halántéklebeny tartozik hozzá. A homlokcsakra elégtelen működése szellemi tompasághoz, érzelmi közömbösséghez és túlhajszoltsághoz vezethet.

A fenti gondok fejfájás, vakság, különböző szempanaszok - zöld és szürke hályog -, agydaganat és agyvérzés képében jelentkezhetnek.

Koronacsakra

Belső elválasztású mirigy: tobozmirigy.

A szervezetben a koponya felső része, az agykéreg és a bőr tartozik hozzá. Elégtelen működése tanulási és észtelési nehézségek alakját öltheti. A spirituális megértés is hiányzik. Az ezzel kapcsolatos testi panaszok az epilepszia, a színvakság, az alkoholizmus, az idegbetegség, a neurózis és az álmatlanság.

        A csakrák és az érzelmi test


Az érzelmek mélyrehatóan befolyásolják gyógyulásunkat. Vágyainkat és az élettel kapcsolatos várakozásainkat tükrözik. Amikor ellenünkre van egy helyzet, kötekedni szeretnénk, szorongunk vagy szomorkodunk.

Hogy azután tudatosítjuk-e ezeket az érzéseket, és teret engedünk-e nekik érzelmi életünkben, az befolyásolni fogja energiaszintünket. Az elfojtott érzelmek leszorulnak a tudatalattiba, ahol akadályozzák a csakrák szabad energiaáramlását.

A ki nem nyilvánított támadó szándék megköti az izomzatot. Megdermeszti izmainkat, akadályozza mozgékonyságunkat, és lelassítja reakcióinkat. Amit nem mondunk ki, és ami a lelkünket nyomja, megreked a tarkótájon és a torokban.

Ha legszívesebben odacsapnánk, a váll és a felkar merevedik meg. Akit harag vagy bosszúság akadályoz az előrelépésben, annak a lábikrája és combja rándulhat görcsbe.

Az elhalt érzések feltámasztása szorongást válthat ki, mivel nem szoktunk hozzájuk. Olyan társadalomban élünk, amely nem engedi meg érzéseink szabad és kötetlen kifejezését.

Ennek dacára helyet kell találnunk az érzéseknek az életünkben. Ha visszanyeljük bánatunkat, és elrejtjük félelmeinket, megtagadjuk magunktól a fejlődés lehetőségét. Aki megjátssza, hogy minden rendben van az életében, amikor pedig nem ez a helyzet, önnön erőtartalékaitól fosztja meg magát.

Az érzések valóságosak, de nem mindig az igazságot tükrözik. Többek vagyunk érzéseink és gondolataink puszta végösszegénél.

Ugyanakkor ha nem ismerjük el a test és az érzelmi válaszok jogait, elesünk attól az energiától, amelynek alkotóerőnket és egészségünket köszönhetjük. Gyakorlattal és érettséggel előbb-utóbb megtanulunk majd úrrá lenni az érzelmeinken.

Az érzelmek a lét alapjaihoz kötnek, s kijelölik a helyes cselekvés útját. Érzéseink megismerésével kinyilvánításuk megfelelő módját is megválaszthatjuk. Végső soron tehát az érzelem nem egyéb energiánál. Rajtunk múlik, hogyan juttatjuk kifejezésre.


A vezetett meditáció alatt lehetőség van elengedni az akár évek óta cipelt terheket, fájdalmakat, félelmeket.

7. Korona csakra:  A személyazonosság elvesztésétől való félelem - Zadkiel Arkangyal

6. Harmadikszem csakra:  Szellemi élményektől való félelem - Gábriel Arkangyal, Jofiel Arkangyal

5. Torok csakra:  Az igazság kimondásától való félelem -Mihály Arkangyal

4. Szív csakra:  A szeretettől való félelem - Hamuel Arkangyal, Rafael Arkangyal

3. Napfonat csakra:  A visszautasítástól való félelem - Uriel Arkangyal, Mihály Arkangyal

2. Szakrális csakra: Az intimitástól való félelem - Hamuel Arkangyal, Gábriel Arkangyal

1 . Gyökércsakra : Anyagi léttől való félelem - Szandalfon Arkangyal


A kezelés előtt egy csepp tömjén olajjal bekenjük a "harmadik szem" területét, mely segíti az elmélyült gondolkodást, a meditatív állapot elérését valamint az ellazulást.

A kezelés segít megnyílni önmagunk előtt, aktiválja az önszeretetre való képességünket, ezzel utat engedve a sérelmeink, félelmeink feldolgozásában.

Olyan jó, hogy itt nem "kell" fennhangon kimondani a fájdalmainkat és az Angyalok segítségével így is gyógyulhatunk.

A kezelés végére könnyebbnek, felszabadultabbnak és nyugodtabbnak érezzük magunkat, hisz régóta "dédelgetett" tudatos és a tudatalattiban elraktározott sérelmeinktől szabadulhattunk meg.


A mai kor emberének nagy szüksége van időközönként arra, hogy gyógyítsa, tisztítsa  és feltöltse lelkét, hisz mint tudjuk, a lelki problémák vezetnek előbb-utóbb a fizikai betegségekhez.