Holistic Pulsing (pulzáló testkezelés)


Miről is szól ez a kezelés?


 Holistic Pulsing (magyarul a Lélekmasszázs)
Az energiagyógyászathoz tartozik, Lélekmasszázsnak is nevezik. Egy manuál terápia, amely tágabb értelemben véve a masszázsformákhoz tartozik, egy gyengéd, mégis intenzív testorientált lazítási technika. Valójában a test rezegtetésén keresztül oldjuk a blokkokat., beszélgetés nélkül.


Hatékonyságát Bach virágterápiás cseppekkel érdemes kiegészíteni, mivel azt naponta tudjuk otthon szedni.

Az Ausztráliából származó, Holistic Pulsing elnevezésű módszer, a testben áramló energiák blokádjainak feloldására, a szervezet természetes védekező- és öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít.

Célja az energetikai egyensúly elérése. A ringató és vibráló mozgáson keresztül az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. Néhány pillanat múlva a kezelt kellemes, mély ellazulást él át. A ritmussal - ami hasonló a szívveréshez - a sejtemlékezet aktiválódik, így a sejtek visszatalálnak saját ősi rendeltetésükhöz.

A lélekmasszázs az egész lényünkre hat, a teljes egységet, testet- lelket- szellemet stimulálja, beindul a gyógyulási folyamat a fizikai testben, kialakul a hármas egység közötti egyensúly.


A Holistic Pulsing kezelés azoknak ajánlott, akik:

  • túlterheltek,
  • mindennapi erős stressznek vannak kitéve,
  • testi-lelki egyensúlytalanságtól szenvednek,
  • nem lokalizálható, pszichoszomatikus eredetű panaszaik vannak,
  • vagy egyszerűen nem tudják, miért érzik rosszul magukat.

Jó eredménnyel alkalmazható:

  • a félelmek oldásában,
  • csalódások feldolgozásában
  • a pánikbetegség kezelésében
  • a depresszió gyógyításában, mint kisegítő terápia.

A kezelés lényege:

A kezelés során a kezelt személy egy kezelőágyon fekszik, a kezelő pedig a teste különböző részein folyamatos ringató mozgásokat végez. A ringatás sebessége megközelíti a magzati szívverés ritmusát, ami percenként kb. 120-160 összehúzódást jelent.

A ringatás technikája teszi a kezelést az egyik legmélyebben és leggyorsabban ellazító módszerré az idegrendszerre gyakorolt szinte „hipnotikus” megnyugtató hatása miatt.

A folyamatos ringatásból szinte súlytalanná válunk és ismét olyan érzésünk támadhat, hogy a meleg és biztonságos anyaméhben vagyunk. A ringatás sok szinten képes hatni azáltal, hogy mélyen ellazult állapotba kerülünk.

Miben segít?

Segíti a hörgők megnyílását, javítja a tüdő és a szervezet összes sejtjének oxigénellátását. A folyamatos rezgés visszaadja a gerinc csigolyáinak a megfelelő mozgékonyságot, melynek hatására kiegyenesedik a gerinc, megszünik a rossz tartás, a fájdalom, a szúrás.

Ezenkívül serkenti a csontvelő vér és globulin termelését, melynek hatására erősödik az immunrendszer. Továbbá beindítja a méregtelenítést, hisz aktiválja a nyirokkeringést.

A sok stressz, a felgyülemlett feszültség, az elfojtott érzések kivezetésére is kiválóan alkalmas. Segíti a mélyen "eltemetett" fájdalmas érzések, csalódások, félelmek elengedését. A feloldott blokkok által segít a megbocsátás, az elfogadás, az adás-kapás megélésében.

Felszabadítja az érzéseket, sírást és nevetést is okozhat egy-egy testrész kezelése. Az eltemetett öröm és mélyreásott bánat képes kitörni a lélek szorításából.

Emlékképek, érzések tőrhetnek fel, ezáltal törölve egy-egy blokkot, mellyel nem kívántunk a tudatalattinkban foglalkozni. A test blokkjainak feltérképezésével egy időben az adott problémákat is kezeljük. Ebből a szempontból a Holistic Pulsing mutat némi hasonlóságot a Craniális osteopathiával.

Emlékképek, érzések tőrhetnek fel, ezáltal törölve egy-egy blokkot, mellyel nem kívántunk a tudatalattinkban foglalkozni. A test blokkjainak feltérképezésével egy időben az adott problémákat is kezeljük.

Áldott állapotban a baba és a mama örömére:


Nagyon hasznos és értékes áldott állapotban lévő kismamák számára is. – A kismamák nagyon szeretik és a "pocaklakók" is élvezik.

A Holistic Pulsing erőteljes eszköz azok számára is, akik az önismeret, önmegismerés és önfejlesztés útján járnak.

A kezelés alatt a kezelt személyt szeretet, gondoskodás, melegség övezi, mint ahogy annak idején az anyaméhben volt, most újra körülölelve a magzati ritmus által. És ez az a gyengédség, amely elősegíti a gyógyulási folyamatot akár lelki akár fizikai síkon.

                           Hallgassunk hát belső énünkre, halljuk meg Lelkünk üzenetét!