Indiai fejmasszázs 

Ajánlott szakmabelieknek és otthoni alkalmazásra egyaránt!

Lehetőséget kínál frissítő, gyógy- és svédmasszőröknek, fodrászoknak, kozmetikusoknak, körömépítőknek, pedikűrösöknek, hogy egy kifejezetten stresszűző "élménykezelést" sajátíthassanak el, amivel színesíthetik palettájukat.

Ezenkívűl magáncéllal is megtanulható, hogy otthonában családját kényeztethesse ezzel a pszichés regeneráló masszázzsal.

Ez a gyengéd és töltő technika akár szociális munkásoknak is hatékony segítséget nyújthat, hogy gondozottaik az érintés által szeretetet és lelki megnyugvást élhessenek meg.

A technika ülő helyzetben történik, így nincs szükség semmiféle speciális felszereléshez az alkalmazása során!

Az indiai fejmasszázsként ismert eljárás a Shiatsu, az ayuervédikus masszázs és az akupresszúra elemeit alkalmazza.


A tanfolyam főbb témakörei:

• ayurvéda alapelemei

• ayurvéda olajok

• egyéni alkat (Vata, Pitta, Kapha)

• masszázs javallatai

• ellenjavallatai, élettani hatásai

• ayurvédikus masszázsgyakorlat (résztvevők egymáson gyakorolnak)


Milyen szerepük van a kezelés során a fej területén és környékén lévő akupresszúrás pontoknak?

Az indiai fejmasszázs nem az egyes energiapontokra koncentrál. A fejen elhelyezkedő korona- és homlokcsakra, a nyaknál lévő torokcsakra és néhány energiapont nagyobb hangsúlyt kap. Fontosak például a tarkó mentén található stresszpontok, illetve a homlok és a halánték területe is. A fejmasszázsnak elengedhetetlen része a fül megmasszírozása. Ha a fület kezeljük, annak hatása kiterjed az egész testre. Összességében az indiai fejmasszázs általános jellegű módszer, mely nem tér ki külön-külön az energiapontok kezelésére, ellentétben az áyurvédikus masszázzsal, a reflexológiával vagy az akupunktúrás kezeléssel.

Milyen panaszokon segíthet az indiai fejmasszázs?

Kiegészítő terápiaként lehet alkalmazni migrén, stressz  vagy depresszió esetén is. A módszer önmagában nem gyógyítja meg a problémát, viszont segít enyhíteni a tüneteket.

A betegségek kezelésénél kiegészítésként szolgál a pszichoterápia vagy a diéta mellett. A masszázs hatására oldódik a stressz, az idegesség, enyhül az ezekből adódó szemfáradtság és fejfájás. Csökkennek a nyak- és vállfájdalmak, megnyugtat, felfrissít.

Milyen masszírozási technika jellemzi a módszert?

Nem alkalmazunk erős fogásokat!

A fejmasszázsnál nincsenek merev megkötések a masszírozási technikát illetően, egyedül az érintés a fontos.

A léleknek és a testnek egyformán fontos, hogy jólessen a kezelés. Az indiai fejmasszázs alkalmaz egy érdekes technikát is, a hajhúzást, melyről sokan nem is gondolnák, milyen kellemes érzés. Bárki kipróbálhatja, hogy belemarkol saját hajába, és óvatosan, lassan húzni kezdi. … Ezt el lehet végezni a fej egész területén.

Az indiai fejmasszázs nem tartalmaz bonyolult elemeket. Ösztönösen is alkalmazzák öngyógyításra.


Egyéni 22.000 Ft páros foglalkozás: 19.000.-Ft (egyénihez a gyakorláshoz kérek "alanyt" hozni) 9 és 15 óra között.

Az egyéni foglalkozás utolsó órájában megtapasztalhatod általam a teljes kezelést.


A foglalkozás ideje: 1 nap (igény szerint szerdán, vagy szombaton ill. vasárnap) 

Jelentkezési díj : 6.000,- Ft (Ez az összeg a részvételi díjba beleszámít.) A részvételi díjból fennmaradó összeg a tanfolyam első napján, a tanítás megkezdése előtt fizetendő.

A foglalkozás helyszíne:

Az Egészség Stúdió a belvárosban a Plázától 3 perc sétára található az Alba Ház mögött. . Ingyenes parkolás, étkezési lehetőségek 3-5 percnyire elérhetők. Vonattal, autóbusszal is kényelmesen megközelíthető. Autóbusz pályaudvar 5 percnyire, helyijárat 3 percnyire áll meg mindkét irányból.

Képzés előfeltétele: Előzetes ismeretre, illetve iskolai végzettségre nincsen szükség!

Képzés összetétele: A képzés 3/4 részét a gyakorlat teszi ki, ahol egymáson gyakorolhatnak a hallgatók.

Tanúsítvány: A tanfolyam sikeres elvégzése után tanúsítványt kapnak a hallgatók magyar, ill. angol vagy német nyelven. (Az idegen nyelvű Tanúsítvány igényét kérem a jelentkezéskor jelezni! Ára 1.000.-Ft és átvételkor fizetendő.)

A tanúsítvánnyal egészséges embereket masszírozhatnak, frissítő, egészségmegőrző céllal. frissítő-, svéd vagy gyógymasszőrök, kozmetikusok, természetgyógyászok és gyógytornászok is bővíthetik már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét.

Olyan helyen lehet vele dolgozni, ahová egészséges emberek járnak (fitness terem, wellness centrum, hajón, szállodában ...stb.) vagy lehet kiváltani vállalkozói igazolványt, vagy céget alapítani, és egészséges emberek masszírozására vállalkozni.

A foglalkozásra hozni kell:

Kényelmes ruházatot, papucsot, egy kicsi és egy nagy törülközőt, 1 db lepedőt, hajcsatot, valamint tollat a jegyzeteléshez.