Lávaköves masszázs


Előképzettséghez nem kötött a technika elsajátítása. Ajánlott szakmabelieknek, egy test-lélek-szellem harmonizálására.


Ez az alternatív masszázsfajta a csakrák, meridiánok mentén történik és pszichés valamint testi ellazulás által egy holisztikus kezelés érzését nyújtja.


A képzés témakörei:

• A masszázs története
• Kövek eredete
• masszázs hatásai
• a masszázs technikája
• ellenjavallatok
• Meridiánok, csakrák
• Masszázshoz alkalmazott illóolajok ismertetése
• Gyakorlás

Több ezer éves múltra tekint vissza, az amerikai indiánok, az indiaiak, sőt már a magyar sámánok is használták a meleg köveket gyógyításra.

Hőterápiának (hot-ston) is nevezik. A lávaköves masszázs mai formáját a 90-es évek elején állította össze Mary Nelson. A kínai orvoslásból a meridiántan, Indiából a csakrák rendszere került be a lávaköves masszázs menetébe, melyben megtalálhatóak az energiarendszer (meridiánok), az aromaterápia valamint az akupresszúra egyes elemei is.


Fontos tudni, hogy a kezelt személy a legnagyobb nyári melegben sem érez nagyobb „melegségérzetet”, mint úgy általában. Ezért kár lenne azt gondolni, hogy szezonhoz kellene kötni ezt a csodás kezelést. Az év bármely szakában szükség lehet rá, ha harmóniára, lelki egyensúly megteremtésére vágyunk.

A masszázs kézzel és vulkáni eredetű, simára csiszolt felületű, 40-50 fokra felmelegített szürkés/fekete perui bazaltkövekkel történik. A lávakövek rezgésszáma a vas tartalmától magasabb és sokáig megtartják hőmérsékletüket és energiájukat. A masszázs során felmelegített és személyre szabottan összeállított masszázsolajat és illóolajokat használunk, melyek a felhevített bőrbe sokkal könnyebben és mélyebbre jutnak, így fokozottabban fejtik ki hatásukat.

Célja az ízületekre és a meridiánokra, akupresszúrás pontokra helyezett meleg kövek energiájának átadása, valamint a test méregtelenítése , fájdalomcsökkentés és pszichére ható nyugtató hatása. Naa...ezért holisztikus:)

A masszázs arcmasszázzsal fejeződik be, mintegy megkoronázva a másfélórás lebegést. A csodálatos laza és könnyed érzés pedig még sokáig érezhető.

Természetesen lehet kifejezetten csak a hát- és karokra alkalmazni, kötött izomzat, stresszes csomók könnyebb kidolgozására.


A tanfolyam célja:


Olyan elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátítása, mely segítségével hatékonyan tudsz segíteni a fáradt, energiahiányos embereken.


Ellenjavallatok:

. terhesség, szoptatás
. pajzsmirigy rendellenesség
. daganatos betegségek
. szívelégtelenséghez társuló ödémák esetén


Hogyan történik a masszázs

A testrészt előolajozzuk és laza, lassú, simító körkörös mozdulatokkal haladunk végig a testen, majd a 40-50°C-ra hevített lávakövekkel folytatjuk ugyanezt a technikát.

A masszázsfogás illetve a masszázs formájától függően hol a lapos részét, hol pedig a kövek hosszabb, vagy rövidebb élét használjuk. Helyenként energiapontokon, csakrákon vagy görcsös izmokon dolgozunk de előtte pár percig azon a ponton hagyjuk a köveket.

A kövek felpakolása alatt folytathatjuk máshol a masszázst, vagy hagyjuk relaxálni a testet (lelket), vagyis nincs masszázs, csak a meleg kövek dolgoznak. Kivitelezési módjának a száma szinte végtelen, csak a masszőr fantáziája és szakmai tudása szab határt.

Természetesen a kezelt egészségi, testi, lelki állapota "diktál" a masszőr számára.

Tehát alkalmazhatjuk a svédmasszázs fogásait, vagy a kínai meridián rendszert és akupunktúrás pontokat követve vagy az indiai csakrarendszert használva, de akár minden technikát bevethetünk, ha van rá időnk.

A meleghatás az idegrendszerben a paraszimpatikus hatást erősíti, vagyis a lazító hatás, nem csak a test izmaiban hanem az elmében is megtörténik.

Mikor ajánlott:
- általános egészségfenntartásban segít
- segíti az érzelmi feszültségek feloldását
- enyhíti az álmatlanságot
- növeli a spirituális ellazulást
- felmelegíti a testet
- gyorsítja az anyagcserét
- enyhíti az izomfájdalmakat
- segíti a méregtelenítés folyamatát
- stresszoldó hatású
- javítja a vese kiválasztását
- feloldja az izommerevséget
- teljes nyugalmat,pihenést biztosít
- javítja közérzetünket

Vigyázva alkalmazható:

- diabétesz ( a kövek hőmérsékletének és a betegség előrehaladottságának fokozott figyelembe vételével)

- idős kor ( a kövek hőmérsékletére való odafigyeléssel és részmasszázs) esetén.

Nem ajánlott:
Szív- és érrendszeri és visszér megbetegedések esetében,

magas vérnyomás esetén,

tüdő- és légzésproblémáknál,

egyes máj- és epebetegségeknél,

húgyúti, bél- és bélrendszeri problémáknál,

áldott állapotban ,

illetve menstruáció idején,

pacemaker,

láz,

bőrproblémák idején

Fokozott figyelmet igényel:

-dehidratáció (fejfájás, szédülés) a vendéget már a kezelés végén kínáljuk meg egy pohár vízzel

-testen lévő horzsolások

-egyéni érzékenység a meleg kövekre (folyamatosan figyeljük a vendég izom-reakcióit)


               Évi három alkalommal:

                                                                             2018. tavasz, nyár és ősz


Egyéniben és párban bármikor.

Az egyéni foglalkozás utolsó órájában megtapasztalhatod általam a teljes kezelést.


A foglalkozás ideje: egy nap (szerda, szombat vagy vasárnap)

Jelentkezési díj : 6.000,- Ft (Ez az összeg a részvételi díjba beleszámít.) A részvételi díjból fennmaradó összeg a tanfolyam első napján, a tanítás megkezdése előtt fizetendő.

Csoportos  (3-4 fő) részvételi díj: 20.000,- Ft,  (9-17)   mely a jegyzetet, a magyar nyelvű Tanúsítványt és a tanfolyam során felhasznált anyagokat tartalmazza.

Amennyiben egyéniben vagy párban szívesebben tanulnál, van rá lehetőség, 25.000.-Ft  (9-16)   a díja és máris hívhatsz az időpont megbeszélése végett!

Extra kedvezmények:

  • Amennyiben párban, ( családtaggal, barátnőddel, kollégáddal) együtt jelentkezel egyéni foglalkozásra, 10 %-os kedvezményben részesültök!
  • Ha párban két foglalkozásra is jelentkeztek együtt egyéniben, amit egy hónapon belül szeretnétek elvégezni, még 10 % kedvezményben részesültök.
  • Ha egymagad jelentkezel egyszerre két egyéni foglalkozásra, amit egy hónapon belül szeretnél elvégezni, 10 % kedvezményben részesítelek!


A foglalkozás helyszíne:
Az Egészség Stúdió a belvárosban a Plázától 3 perc sétára található az Alba Ház mögött. . Ingyenes parkolás, étkezési lehetőségek 3-5 percnyire elérhetők. Vonattal, autóbusszal is kényelmesen megközelíthető. Autóbusz pályaudvar 5 percnyire, helyijárat 3 percnyire áll meg mindkét irányból.

Képzés előfeltétele: Előzetes ismeretre, illetve iskolai végzettségre nincsen szükség!

Képzés összetétele: A képzés 3/4 részét a gyakorlat teszi ki, ahol egymáson gyakorolhatnak a hallgatók.

Tanúsítvány: A tanfolyam sikeres elvégzése után tanúsítványt kapnak a hallgatók magyar, ill. angol vagy német nyelven. (Az idegen nyelvű Tanúsítvány igényét kérem a jelentkezéskor jelezni! Ára 1.000.-Ft és átvételkor fizetendő.)

A Tanúsítvánnyal egészséges embereket masszírozhatnak egészségmegőrző céllal.

Olyan helyen lehet vele dolgozni, ahová egészséges emberek járnak (fitness terem, wellness centrum, hajón, szállodában ...stb.) vagy lehet kiváltani vállalkozói igazolványt, vagy céget alapítani, és egészséges emberek masszírozására vállalkozni.

A foglalkozásra hozni kell:
Kényelmes ruházatot, papucsot, egy kicsi és egy nagy törülközőt, 1 db lepedőt, hajcsatot, valamint tollat a jegyzeteléshez.