Nyirokmasszázs alternatívan + cellulit kezelése köpölyözéssel 

Betegségmegelőzésre, egy méregtelenítő és lazító technika.

Előképzettséghez, egészségügyi végzettséghez nem kötött a technika elsajátítása.


A nyirokmasszázst Dr. Emil Vodder Dán orvos, masszázs terapeuta és felesége fejlesztette ki, 1930-as években. Az eljárás lényege a pangó nyirokfolyadék elvezetése a kötőszövetből. Mivel a nyirokrendszer szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, alapvetően meghatározza a szervezet regenerációs képességét és segíti a salakanyag kiválasztását a szövetekben, így akadálytalan működése rendkívül fontos.

A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirok folyadék visszaáramlását. Nyirokmasszázs javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, kiüríti a szöveti ödémákat - csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.


Rendszeresen érdemes nyirokmasszázst alkalmazni. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Egy erősen elsalakosodott testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani.

Rendkívül hasznos ismeretekkel gazdagodva a foglalkozás elvégzése után képes leszel egy teljes testes közérzetjavító nyirokmasszázst szolgáltatni regeneráció céljából.

A kurzus nem jogosít nyiroködémában szenvedő betegek kezelésére, ezekben a helyzetekben orvosi kezelésre, illetve speciálisan képzett terapeuta segítségére van szükség.

Mitől alternatív?

  • Speciális pontok nyomásával még hatékonyabbá válik a kezelés.
  • Segédeszközként használhatunk még köpölyözést is, egyes területeken pedig még mágneses kefét is, segítve a nyirokáramlást, valamint a cellulit megszüntetésére a salakanyagok fellazítása érdekében
  • Elsajátíthatod a nyirokpontok talpon és tenyéren való kezelését is.

A tanfolyam célja:


Olyan elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátítása, mely segítségével hatékonyan tudsz segíteni ezzel a komplex ödémamentesítő kezeléssel.

A tanfolyam tematikája:

- A nyirokrendszer anatómiája, élettana
- A nyirokmasszázs elmélete
- Indikációk, kontraindikációk
- A nyirokkezelés hatása az egészséges szervezetre
- A kezelés elvei
- A nyirokmasszázs gyakorlata
- Alapfogások és azok alkalmazása testtájanként

Mire jó a nyirokmasszázs:

. ödémák megelőzésére, kezelésére (lábszáron jelentkező ödémák, mellműtétek utáni kar ödémák)
. fogamzásgátlót szedő nők részére
. premenstruációs tünetek enyhítésére, feszültség oldására
. legyengült immunrendszer stimulálására
. változókorban lévő hölgyeknél a tünetek enyhítésére
. általános immungyengeség, asztma, allergiák esetén
. visszatérő felső légúti fertőzésekkor, orrdugulásra, torokfájásra
. műtéti hegek mielőbbi gyógyulásának elősegítésére
. hajhullásra (ha nem egyértelmű az ok)
. ízületi gyulladások kiegészítő kezelésére


cellulit (narancsbőr) csökkentésére

. cellulit fajtái, kezeléshez ajánlott olajok és tekercselés bemutatása


. Mindkét technika nagyszerű kiegészítője a fogyókúráknak, illetve léböjt-kúrák előtt és után is alkalmazható

A nyirokmasszázs napján, és a kúra alatt végig fokozott folyadékfogyasztást javasolunk, mivel ez segít fellazítani és kiüríteni a lerakodott salakanyagokat. Hatása infraszaunával fokozható (ennek használatát inkább a nyirokmasszázs után ajánlom).

Ellenjavallatok:

. terhesség, szoptatás
. pajzsmirigy rendellenesség
. daganatos betegségek
. szívelégtelenséghez társuló ödémák esetén

Évi három alkalommal:

                                                                                                    2018. tavasz, nyár és ősz

Egyéniben és párban bármikor.


Az egyéni foglalkozás utolsó órájában megtapasztalhatod általam a teljes kezelést.


A foglalkozás ideje: egy nap (szerda, szombat vagy vasárnap)


Jelentkezési díj : 6.000,- Ft (Ez az összeg a részvételi díjba beleszámít.) A részvételi díjból fennmaradó összeg a tanfolyam első napján, a tanítás megkezdése előtt fizetendő.

Csoportos foglalkozás : 20.000,- Ft  (3-6 fő)  9- 17 óra közt,  mely a jegyzetet, a magyar nyelvű Tanúsítványt és a tanfolyam során felhasznált anyagokat tartalmazza.

Amennyiben egyéniben vagy párban szívesebben tanulnál, van rá lehetőség, 25.000.-Ft  (9-16)  a díja és máris hívhatsz az időpont megbeszélése végett!


Extra kedvezmények:

  • Amennyiben párban, ( családtaggal, barátnőddel, kollégáddal) együtt jelentkezel egyéni foglalkozásra, 10 %-os kedvezményben részesültök!
  • Ha párban két foglalkozásra is jelentkeztek együtt egyéniben, amit egy hónapon belül szeretnétek elvégezni, még 10 %kedvezményben részesültök.
  • Ha egymagad jelentkezel egyszerre két egyéni foglalkozásra, amit egy hónapon belül szeretnél elvégezni, 10 %kedvezményben részesítelek!


A kezeléshez ajánlott kefét és köpölykészletet azonnal meg tudod vásárolni és már a sajátoddal tanulhatsz!


A foglalkozás helyszíne:
Az Egészség Stúdió a belvárosban a Plázától 3 perc sétára található az Alba Ház mögött. . Ingyenes parkolás, étkezési lehetőségek 3-5 percnyire elérhetők. Vonattal, autóbusszal is kényelmesen megközelíthető. Autóbusz pályaudvar 5 percnyire, helyijárat 3 percnyire áll meg mindkét irányból.

Képzés előfeltétele: Előzetes ismeretre, illetve iskolai végzettségre nincsen szükség!

Képzés összetétele: A képzés 3/4 részét a gyakorlat teszi ki, ahol egymáson gyakorolhatnak a hallgatók.

Tanúsítvány: A tanfolyam sikeres elvégzése után tanúsítványt kapnak a hallgatók magyar, ill. angol vagy német nyelven. (Az idegen nyelvű Tanúsítvány igényét kérem a jelentkezéskor jelezni! Ára 1.000.-Ft és átvételkor fizetendő.)

A Tanúsítvánnyal egészséges embereket masszírozhatnak egészségmegőrző céllal.

Olyan helyen lehet vele dolgozni, ahová egészséges emberek járnak (fitness terem, wellness centrum, hajón, szállodában ...stb.) vagy lehet kiváltani vállalkozói igazolványt, vagy céget alapítani, és egészséges emberek masszírozására vállalkozni.

A foglalkozásra hozni kell:
Kényelmes ruházatot, papucsot, egy kicsi és egy nagy törülközőt, 1 db lepedőt, hajcsatot, valamint tollat a jegyzeteléshez.