Test- és  fülgyertyázás  -  csakrák funkciói,  köpöly használata

Ajánlott szakmabelieknek és otthoni alkalmazásra egyaránt!

Ezek a technikák kiváló segítséget nyújthatnak a szakmabelieknek, hatékonyabbá tenni a kezeléseiket. Könnyedén beépíthetők a masszázsba is, vagy épp külön kezelésként is ajánlhatók. Ezáltal jó lehetőség nyílik bővíteni a szolgáltatás palettáját és növelni a kliensek számát.

Ezenkívül nagy szeretettel ajánlom otthoni használatra is bárkinek, önmaguk és családjuk, környezetük számára, akik érdeklődnek a természetes gyógymódok iránt és szeretnék megtapasztalni az őstudás technikáit, amit családi környezetben alkalmazhat a mindennapokban.

Napjainkban ” világszerte használják kiegészítő terápiaként a test- és fülgyertyákat, melyeket otthonunkban is könnyedén alkalmazhatunk.

A magyarság elismerten legnagyobb gyógyító művészei a Csángók ( főleg szellemi gyógyítást végeztek, hasonlóan az indiai gyógyítókhoz). A gyógyító technikák, az ősi és egyetemes tudás földrészektől, népcsoportoktól függetlenül „működött” ugyanúgy az indiánoknál Ős-Mexikóban, Ős-Peruban, Indiában, Kínában, Tibetben, vagy éppen a csángó-, moldvai-, vagy a szatmári magyarok körében.

Manapság már nemcsak mi, akik természetes gyógymódokat alkalmaznak , hanem a kineziológusok, sőt a pszichológusok is hangsúlyozzák, hogy a betegségnek mondanivalója van.

Amennyiben eltérünk a gyökereinktől, az egészséges gondolkodás-, és életmódtól, a természet által diktált ritmustól, saját egyéni életutunktól, sorsunktól: betegek leszünk. Testünk, lelkünk így adja tudtunkra: helytelen úton járunk. A lelki sérelmek, ijedtség, szorongás, hosszas stressz állapot, kimerültség először az ember finom energetikai információs rendszerében ( ún: biomágneses élettestben) okoz elváltozást, majd ezt követik a fizikai tünetek.A foglalkozás célja:
A köpölyözés, a test-, fül- és csakragyertyák használatának készségszintű elsajátítása, fontosabb gyógyító pontok megismerésével. Aki részt vesz ezen a képzésen, magabiztosan képes lesz alkalmazni akár önmagában, akár más kezelések kiegészítésére.

I. A foglalkozás tematikája:
- A köpölyözés eszközeinek, módszereinek bemutatása és masszázzsal való kombinálása
- Test-, fül- és csakragyertyák és alkalmazási területeinek bemutatása
- Az emberi test csakrarendszere
- A pontmasszázs alkalmazása

Módosult az ÖVTJ (2016) , a köpöly, moxa, fülgyertya önálló terápiás, azaz gyógyító jellegű vállalkozói szolgáltatásként csak természetgyógyász végzettséggel vehető fel.

Viszont nem ide tartozik a narancsbőr kezelése, a vérkeringés fokozása, energetikai blokkok oldása és az izomlazítás. Így (ön)gyógyításra bárki alkalmazhatja.

A gyertya tartalma elégetés után. 

A köpölyözés: 

A köpölyözés egy ősi népi gyógymód, ami már egy nagyon elterjedt alternatív módszer. A lényege, hogy lánggal, vagy pumpával vákuumot hoznak létre az üvegben (manapság a műanyag, gumi, kerámia, szilikon köpöly is elterjedt), és a kezelendő területre helyezik. Hatékonyan beépíthető cellulit és masszázs kezelésekbe.

Miben segíthet:

 • nyak-, váll-, hát fájdalmainak csökkentésére
 • lumbágós derék kezelésére
 • isiászos fájdalmak enyhítésére
 • köhögés enyhítésére
 • merev izmok fellazítására
 • gerincfájdalmak csökkentésére
 • stb.

A test-, fül-, és csakragyertyák alkalmazása:
A gyertyázás ősi gyógymód, ugyanis a természeti népek régen rájöttek arra, hogy a reumatikus és ízületi gócok gyulladt fájdalma esetében gyors és eredményes hatást érhetnek el ezzel a technikával. A fül és testgyertyák használata biztonságos, mellékhatásoktól mentes. Kiegészítő kezelésként ajánlható masszázs után, akár problémák megelőzésére, akár azok kezelésére.

Miben segíthet:

 • sebgyógyulás gyorsítására
 • gyulladásos folyamatok enyhítésére
 • izületi és reumatikus panaszok esetén
 • nőgyógyászat és prosztata panaszok kezelésére
 • ciszták kezelésére (fogíny, mell, petefészek)
 • emésztési, felfúvódási panaszokra
 • feszültségoldásra
 • stb.

Csoportos foglalkozás    évi két alkalommal:

                                                                             2018. tavasz és ősz

Egyéniben és párban  bármikor.


A foglalkozás ideje: 1 nap (szerda, szombat vagy vasárnap)

Jelentkezési díj : 6.000,- Ft (Ez az összeg a részvételi díjba beleszámít.) A részvételi díjból fennmaradó összeg a tanfolyam első napján, a tanítás megkezdése előtt fizetendő.

Csoportos részvételi díj: 18.000,- Ft, (4-8 fő)  9-17 óra között,  mely a jegyzetet, a magyar nyelvű Tanúsítványt és a tanfolyam során felhasznált anyagokat tartalmazza.


  Egyéniben és párban (barátnő, stb.)  9-15 óra között ha  szívesebben tanulnál, van rá lehetőség, 22.500.-Ft/fő   a díja és máris hívhatsz az időpont megbeszélése végett!


Extra kedvezmények:

 • Amennyiben párban, ( családtaggal, barátnőddel, kollégáddal) együtt jelentkezel egyéni foglalkozásra, 10 %-os kedvezményben részesültök!
 • Ha párban két foglalkozásra is jelentkeztek együtt egyéniben, amit egy hónapon belül szeretnétek elvégezni, még 10 %kedvezményben részesültök.
 • Ha egymagad jelentkezel egyszerre két egyéni foglalkozásra, amit egy hónapon belül szeretnél elvégezni, 10 %kedvezményben részesítelek!


Lehetőség van a gyakorlati részhez köpöly, csipesz,  vásárlására hogy a képzésen már a sajátoddal dolgozhass és melyet már másnap alkalmazhatsz is a kezeléseidhez.

A foglalkozás helyszíne:
Az Egészség Stúdió a belvárosban a Plázától 3 perc sétára található az Alba Ház mögött. . Ingyenes parkolás, étkezési lehetőségek 3-5 percnyire elérhetők. Vonattal, autóbusszal is kényelmesen megközelíthető. Autóbusz pályaudvar 5 percnyire, helyijárat 3 percnyire áll meg mindkét irányból.

Képzés előfeltétele: Előzetes ismeretre, illetve iskolai végzettségre nincsen szükség!

Képzés összetétele: A képzés 3/4 részét a gyakorlat teszi ki, ahol egymáson gyakorolhatnak a hallgatók.

A képzés sikeres elvégzése után Tanúsítványt kapnak a hallgatók, mely igazolja, hogy elsajátította a fenti népi gyógymódokat és biztonságosan képes azokat önmagán, környezetén egészséges embereken alkalmazni.

A foglalkozásra hozni kell:


- kényelmes ruha
- papucs