Lávaköves masszázs

A forró kövek gyógyító és jótékony hatását már az ókorban ismerték. A mai modern lávaköves masszázs ugyanezeken az alapokon nyugszik: vulkáni üledékes kőzetű sima, lapos köveket használnak, melyeket felhevítve a test különböző akupresszúrás pontjaira-meridiánpontjaira helyeznek, átmasszírozzák velük a testet, vagy óvatosan az izmokba nyomnak, izmok mellett csúsztatnak.

A köveket, s a masszírozandó testrészeket gazdagon bekenjük speciális olajjal /melyet a vendég választ, illetve én ajánlok/, melyekhez illóolajat csepegtetvén különböző aromaterápiás hatások érhetőek el, a masszázs és a lávakövek jótékony hatásán felül. Kitűnő ellazulást, felszabadultságot, boldogságérzést nyújt a levendula, rózsa, jázmin vagy a narancsolaj.

A kezelés során a szervezet összes rendszerét ingerlik. A köves masszázs és kövek által kiváltott nyomás kombinációja a test minden részén hat. A masszázs lazító hatását a testben mélyre hatoló melegség erősíti.

Feloldódik az izommerevség, a vérkeringés felpezsdül, a sejtek oxigénnel telítődnek, és a méregtelenítés is beindul. A bőrkontaktus révén például az orrgyöknél stimulálható a hipofízis, az agyalapi mirigy, amely többek között a hormonrendszer működéséért felelős, így irányítja a boldogsághormonokat és az egész vegetatív idegrendszert...

A merev, feszült izmokat célzottan lehet ellazítani. Így a masszázs közvetetten hat a csontokra és az ízületekre, valamint az ott előforduló panaszokra. Emésztési problémák esetén egy hasi masszázs közvetlenül ingerli az érintett szerveket, hogy intenzívebben dolgozzanak. A máj és a vese méregtelenítő képessége javul. A forró köves masszázs harmonizálja a szimpatikus és a paraszimpatikus idegi hatását. Magyarul: elűzi a stresszt.

Mikor ajánlott:

- általános egészségfenntartásban segít
- segíti az érzelmi feszültségek feloldását
- fokozza a vérkeringést
- enyhíti az álmatlanságot
- növeli a spirituális ellazulást. javítja a keringést
- segít az izmok ellazításában
- felmelegíti a testet
- javítja a nyirokkeringést
- gyorsítja az anyagcserét
- enyhíti az izomfájdalmakat
- segíti a méregtelenítés folyamatát
- erősíti a kötőszöveteket
- stresszoldó hatású
- javítja a vese kiválasztását
- feloldja az izommerevséget
- teljes nyugalmat,pihenést biztosít
- javítja közérzetünket

Nem ajánlott a lávaköves masszázs:

Szív- és érrendszeri megbetegedések esetében, magas vérnyomás esetén, tüdő- és légzésproblémáknál, egyes máj- és epebetegségeknél, húgyúti, bél- és bélrendszeri problémáknál, áldott állapotban , illetve menstruáció idején.

A pangó, lehűlt testzónáinkon elhelyezett forró kövek csodálatos belső érzeteket adnak, és álomszerű relaxált állapotba juthatunk általuk.

A lávaköves masszázs élettani hatásai közé tartozik, hogy fokozza a nyirokkeringést és az anyagcserét, ezzel segíti a méregtelenítés teljes folyamatát. Felszabadítja az energiablokkokat a testben, ami közelebb visz minket saját lelki harmóniánkhoz, általánosan javítja a közérzetünket.

A masszázst nyugodt körülmények között, relaxációs zenére, egyénhez alkalmazott masszázsolajjal , és illatosított gyertyák-füstölők segítségével vulkanikus kövekkel végzem, melyek különböző formájúak és nagyságúak. Célja az ízületekre és a meridiánpontokra-akupresszúrás pontokra helyezett meleg kövek energiájának átadása, továbbá az ízületek alá és fölé helyezett meleg köveknek az ízületekre kifejtett hőhatása.

A masszázs arcmasszázzsal fejeződik be, mintegy megkoronázva a másfélórás lebegést. A csodálatos laza és könnyed érzés pedig még két hét elteltével is érezhető. Tapasztalja meg a felejthetetlen élményt!