Magamról

Sok-sok éven át közalkalmazottként egy íróasztal mögött segítettem a főnököm munkáját. Így a kihívás, a másokért tenni akarás lehetősége kimaradt az életemből. Talán épp ezért még 97'-ben elsősorban önismereti céllal elvégeztem Budapesten a Grafológiai Intézetben az íráselemzés tudományát. Tanulmányaim által képzett grafológussá váltam és ezáltal is rálátásom nyílt a pszichológia által önmagam és mások "működésének" megértésére. A herbalizmus világával is azidőtájt ismerkedtem meg mélyebben és gyermekeim betegsége esetén sikeresen alkalmaztam gyógynövény ismereteimet gyógyulásukhoz.

Kedves Érdeklődő, köszöntöm oldalamon!


"Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik."

                                                                                                                     (Goethe)

Bertalan MáRia vagyok, ennek a kis magán stúdiónak a megálmodója. Már 2005 óta foglalkozom a holisztikus szemléletmód alkalmazásával  a természetes módszerek  és az alternatív technikák kombinálásával.. A mozgásszervi problémák és a fájdalmak megszüntetésére a hagyományos kínai orvoslás (HKO) módszereit is alkalmazom. Ezenkívül test, lélek és szellem hármas egységének egyensúlyba hozatalával, a lelki bajok és a stressz által okozott diszharmónia helyreállításával, hogy segíthessek az embereknek az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb élet elérésében, megélésében és megtartásában.


Aztán valami történt "ott bent " - tudják, amikor az ember azt érzi, hogy most cselekednie kell, változtatni kell az életén  és az íróasztal mögül elindultam utamra. Az önismeret nagyon fontos az ember számára, ezt sok kurzuson átéltem, "megszenvedtem". Rájöttem, hogy az önmegvalósításhoz bizony rögös út vezet, de az eredmény nem marad el. .....és valóban igaz, hogy:

AZ ÚT TESZ BOLDOGGÁ, NEM A CÉL!

Az alternatív technikákon belül elsőként elvégeztem egy  svédmasszázs tanfolyamot, mellyel máris segíthettem a fizikai fájdalmakon. Majd követte még pár masszázstechnika és testkezelés elsajátítása. Az ezoterikus beállítottság magával hozta, hogy érdekelnek a természetes módszerek, az alternatív technikák  és a lelki bajok, ezért a mai napig, ha tehetem egy-egy újabb ismerettel bővítem tudásom. A kezeléseim összeállításánál e három irány nyilvánul meg és adódik össze. Ettől lesz egyénre szabott, hisz nincs két egyforma ember. Ezáltal a betegsége sem kezelhető a kategórikusság elvén.

Neves természetgyógyászoktól tanultam, mint például Lévai Borbála ( TÁDÉ test- és fülgyertyázás 2011,), Daróczi Zoltán (akupresszúra, köpölyözés, moxázás 2010.), Faragó László (alternatív nyirokmasszázs 2011.) De nem maradhat ki a lelki rezdülések harmonizálására a Bach-virágterápia, melyet a budapesti MediCenterben végeztem el (2010.), a frissítő talpmasszázs (2012.), vagy a Shiatsu keleti masszázst, amit a Center Pressnél (2010.)tanulhattam. A másik keleti technika a KoroKan, amit Sopronban Fekete Ibolyánál tanultam (2008.), a hozzá alkalmazott izületmanipulációs technikát pedig Jene Kálmántól sajátíthattam el (2008). A lelki blokkok, traumák kezeléséhez pedig hatékonyan alkalmazom a Holistic Pulsingot (magyar nevén Lélekmasszázs), melyet Schneider Ferenctől tanulhattam meg (2009.). A homeopátia alapjait és a Schüssler sók alkalmazását valamint az arcdiagnosztikát dr. Farkas Orsolyától, dr. Szűcs Erikától és dr. Sasvári Ferenctől sajátítottam el, melyek ásványanyag terápiák és sejtszinten fejtik ki hatásukat. (2011). A Kinesio-Tape orvosi izület, izom- és meridiánragasztást valamint a hagyományos kínai gyógytechnikák tudományát a budapesti Oriolus-Mednél sajátítottam el (2013.).

A jó energiák és a lelki harmónia érdekében elvégeztem a Reiki I.-II. fokozatát (2007.) és a Grafológiai Intézetben okleveles grafológusi és okj-s szakasszisztensi végzettséget szereztem (1997.). Nemrég fülakupunktúra/akupresszúra (2013.) ismeretekre tettem szert, valamint elvégeztem a kineziológia I.-II.-III. modulját Szeferinusz Attila fülakupunktúrás addiktológus, természetgyógyász és kineziológus szárnyai alatt, így kineziológiai konzulensként a lelki problémák megoldásában is segíthetek a hozzám fordulóknak

Legutóbb pedig elsajátítottam „szívem csücskét” az energiagyógyászathoz tartozó Emo Trance (2015.) az „Érzelmek Transzformálása” technikát Sághy András és Margit trénerektől és terapeutáktól, a magyarországi alapítóktól valamint Sághy Zsuzsi és Takács Péter terapeutáktól és trénerektől az EFT alapjait (2016.), az „Érzelmi Felszabadító Technikát”, más néven az érzelmi akupunktúrát a stressz és lelki problémák oldására.

Mivel tevékenységemet maximális tudással szeretném végezni, hangsúlyt fektetek a műszeres állapotfelmérésre, de inkább egészségfelmérésnek nevezném. Ezért a Széchenyi Egészségközponttól Dr. Széchenyi István által kifejlesztett MeriDim készülékkel kínai meridiánelemzést (2014.)végzek a jelenlegi energetikai állapotról.

Valamint a Magnetspace kvantumrezonanciás elemzővel (2016.), mellyel időben felismerhető az egészségi állapotunkban történt változás,  (vitaminok, aminósavak és nehézfémek)   még mielőtt a fizikai tüneteit érzékelnénk.

Minden műszeres mérés maga után vonja a kezelés szükségességét, jó esetben megelőzés, vagy már kezelés formájában. Erre a célra alkalmazom  (2018) az F-SCAN Kompakt biofrekvenciás mérőt, a  szervezetünkben megbújó kórokozók feltérképezésére és megtisztítására. A mérés után pedig a Ravó Zapper  frekvenciás műszerrel gyorsan és fájdalommentesen le lehet tisztítani  a szervezetben lapuló vírusokat, baktériumokat, élősködőket  és gombákat, melyek mind betegségek okozói.

Mostanság pedig egyre jobban vonz a "láthatatlan való", a kvantumgyógyászat, öngyógyítás, szereteten alapuló gyógyulás. Ezért a dr. Kellermann Aranka Terézia által tartott kristálypunktúra (2017.)tanfolyamon is részt vettem, hogy megismerkedhessek a hegyikristály "hatalmával". Nemrég pedig a Kristálygyógyászat alapjait (2017.) sajátíthattam el Albecz János spirituális instructortól. Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász által megismerkedhettem a Laborleletek értékelésével természetgyógyászati szempontból, ezzel is segítve a mérések elemzését. (2017.)

Mindezek ismeretében működtetem ezt a kis stúdiót, azzal az indíttatással, hogy egy olyan  meghitt kis csendes zugot teremtek - itt a belváros forgatagában - ahová a pihenni és gyógyulni vágyó betérve, elfelejti minden búját-bánatát. Bízom benne, hogy a hozzám fordulóknak segíthetek testi és lelki bajaik enyhítésében, megszüntetésében.Szeretettel várom:

Bertalan MáRia

alternatív terapeuta-kineziológiai konzulens és herbalista

Energy tanácsadó - Schüssler diagnoszta - grafológus