Magamról

Sok-sok éven át közalkalmazottként egy íróasztal mögött segítettem a főnököm munkáját. Így a kihívás, a másokért tenni akarás lehetősége kimaradt az életemből. Talán épp ezért még 97'-ben elsősorban önismereti céllal elvégeztem Budapesten a Grafológiai Intézetben az íráselemzés tudományát. Tanulmányaim által képzett grafológussá váltam és ezáltal rálátásom nyílt a pszichológia által önmagam és mások "működésének" megértésére. A herbalizmus világával is azidőtájt ismerkedtem meg mélyebben és gyermekeim betegsége esetén sikeresen alkalmaztam gyógynövény ismereteimet gyógyulásukhoz.

Kedves Érdeklődő, köszöntöm oldalamon!

"Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik." - (Goethe)

Bertalan MáRia vagyok, ennek a kis magán stúdiónak a megálmodója. Már 2005 óta foglalkozom holisztikus gyógyászattal, keleti és nyugati masszázs kezelésekkel, kombinálva a természetes gyógymódok és az alternatív technikák lehetőségeivel. A mozgásszervi problémák és a fájdalmak megszüntetésére a hagyományos kínai orvoslás (HKO) módszereit is alkalmazom. Ezenkívül test, lélek és szellem hármas egységének egyensúlyba hozatalával, a lelki bajok és a stressz által okozott diszharmónia helyreállításával, hogy segíthessek az embereknek az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb élet elérésében, megélésében és megtartásában.


Aztán valami történt "ott bent " - tudják, amikor az ember azt érzi, hogy most cselekednie kell, változtatni kell az életén – és az íróasztal mögül elindultam utamra. Az önismeret nagyon fontos az ember számára, ezt sok kurzuson átéltem, "megszenvedtem". Rájöttem, hogy az önmegvalósításhoz bizony rögös út vezet, de az eredmény nem marad el. .....és valóban igaz, hogy:

AZ ÚT TESZ BOLDOGGÁ, NEM A CÉL!

Az alternatív technikákon belül elsőként elvégeztem a svédmasszázs tanfolyamot, mellyel máris dolgozhattam. Majd követte még pár masszázstechnika és testkezelés elsajátítása. Az ezoterikus beállítottság magával hozta, hogy érdekelnek a természetes gyógymódok, az alternatív medicína és az energiagyógyászat, ezért a mai napig, ha tehetem egy-egy újabb ismerettel bővítem tudásom. A kezeléseim összeállításánál e három irány nyílvánúl meg és adódik össze. Ettől lesz egyénre szabott, hisz nincs két egyforma ember. Ezáltal a betegsége sem kezelhető a kategórikusság elvén.

Neves természetgyógyászoktól tanultam, mint például Lévai Borbála ( TÁDÉ test- és fülgyertyázás 2011,), Daróczi Zoltán (akupresszúra, köpölyözés, moxázás 2010.), Faragó László (alternatív nyirokmasszázs 2011.) De nem maradhat ki a lelki rezdülések harmonizálására a Bach-virágterápia, melyet a budapesti MediCenterben végeztem el (2010.), a frissítő talpmasszázs (2012.), vagy a Shiatsu keleti masszázst, amit a Center Pressnél (2010.)tanulhattam. A másik keleti technika a KoroKan, amit Sopronban Fekete Ibolyánál tanultam (2008.), a hozzá alkalmazott izületmanipulációs technikát pedig Jene Kálmántól sajátíthattam el (2008). A lelki blokkok, traumák kezeléséhez pedig hatékonyan alkalmazom a Holistic Pulsingot (magyar nevén Lélekmasszázs), melyet Schneider Ferenctől tanulhattam meg (2009.). A homeopátia alapjait és a Schüssler sók alkalmazását valamint az arcdiagnosztikát dr. Farkas Orsolyától, dr. Szűcs Erikától és dr. Sasvári Ferenctől sajátítottam el, melyek ásványanyag terápiák és sejtszinten fejtik ki hatásukat. (2011). A Kinesio-Tape orvosi izület, izom- és meridiánragasztást valamint a hagyományos kínai gyógytechnikák tudományát a budapesti Oriolus-Mednél sajátítottam el (2013.).

A jó energiák és a lelki harmónia érdekében elvégeztem a Reiki I.-II. fokozatát (2007.) és a Grafológiai Intézetben okleveles grafológusi és okj-s szakasszisztensi végzettséget szereztem (1997.). Nemrég fülakupunktúra/akupresszúra (2013.) ismeretekre tettem szert, valamint elvégeztem a kineziológia(One Brain) három modulját Szeferinusz Attila fülakupunktúrás addiktológus, természetgyógyász és kineziológus szárnyai alatt.

Legutóbb pedig elsajátítottam „szívem csücskét” az energiagyógyászathoz tartozó Emo Trance (2015.) az „Érzelmek Transzformálása” technikát Sághy András és Margit trénerektől és terapeutáktól, a magyarországi alapítóktól valamint Sághy Zsuzsi és Takács Péter terapeutáktól és trénerektől az EFT alapjait (2016.), az „Érzelmi Felszabadító Technikát”, más néven az érzelmi akupunktúrát a stressz és lelki problémák oldására.

Mivel tevékenységemet maximális tudással szeretném végezni, hangsúlyt fektetek a műszeres állapotfelmérésre, de inkább egészségfelmérésnek nevezném. Ezért a Széchenyi Egészségközponttól Dr. Széchenyi István által kifejlesztett MeriDim készülékkel meridiándiagnosztikát (2014.)végzek a jelenlegi energetikai állapotról.

Valamint a Magnetspace kvantumrezonanciás testelemzővel (2016.), mellyel időben felismerhető az egészségi állapotunkban történt változás,  (vitaminok, aminósavak és nehézfémek)   még mielőtt a fizikai tüneteit érzékelnénk.

Minden állapotfelmérés maga után vonja a kezelés szükségességét, jó esetben megelőzés, vagy már kezelés formájában. Erre a célra alkalmazom  (2018) az F-SCAN Kompakt biofrekvenciás mérőt.   Magyarországon még szinte ismeretlen, egyáltalán nem elterjedt kezelési módszer szervezetünkben megbújó kórokozók feltérképezésére és megtisztítására. A bemérés után pedig a Ravó Zapper  frekvenciás műszerrel gyorsan és fájdalommentesen le lehet írtani a szervezetben lapuló vírusokat, baktériumokat, élősködőket  és gombákat, melyek mind betegségek okozói.

Mostanság pedig egyre jobban vonz a "láthatatlan való", a kvantumgyógyászat, öngyógyítás, szereteten alapuló gyógyulás. Ezért a dr. Kellermann Aranka Terézia által tartott kristálypunktúra (2017.)tanfolyamon is részt vettem, hogy megismerkedhessek a hegyikristály "hatalmával". Nemrég pedig a Kristálygyógyászat alapjait (2017.) sajátíthattam el Albecz János spirituális instructortól. Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász által megismerkedhettem a Laborleletek értékelésével természetgyógyászati szempontból, ezzel is segítve az állapotfelmérések elemzését. (2017.)

Mindezek ismeretében működtetem ezt a kis stúdiót, azzal az indíttatással, hogy egy olyan kis meghitt csendes zugot teremtek - itt a belváros forgatagában - ahová a pihenni és gyógyulni vágyó betérve, elfelejti minden búját-bánatát. Bízom benne, hogy a hozzám fordulóknak segíthetek testi és lelki bajaik enyhítésében, megszüntetésében.

Ezenfelül pedig, belső indíttatással  szívesen tartok "házi gyógymódokról" tréningeket   és masszázs kurzusokat, hogy az évek alatt kikristályosodott és ezáltal bevált technikákkal, ötvözetekkel kiegészített kezeléseket tanulhassanak meg a hozzám fordulók.  Az önképző-műhely keretében pedig  így az ezoterikus tanok, spirituális gondolkodás és természetes gyógymódok és alternatív technikák elsajátításával  gyarapodhatnak az érdeklődők, melyek családja és környezete   javát szolgálják és a boldogabb, egészségesebb, minőségibb mindennapokat és jövőt hozhatják el az életébe.

És nincs megállás....haladni kell a világgal! Jön velem?! :)


Szeretettel várom:

Bertalan MáRia

alternatív masszázsterapeuta és herbalista

Energy tanácsadó - Schüssler diagnoszta - grafológus