Mágnesterápiás kezelés,  Bioptron fényterápia és Gépi talpmassszázsA mágnesterápia működési elve

Az emberi testnek egyedi elektromos mezője és mágneses "sugárzása" is van. Értéke férfiaknál állandó, nők esetében tüszőrepedéskor meredeken megugrik.

Erőtereink kapcsolatba lépnek a Nap, a Hold kozmikus hatásaival, a Föld mágneses terével, de például az elektromos készülékek, vezetékek, mobiltelefon- antennák műszaki eredetű erőtereivel is. Ezek az elektromos berendezések komoly erőteret generálnak, melyek megzavarhatják testünk működését. Az elektromos környezetszennyezés, az elektroszmog napjainkban igen komoly probléma.

Viszonyításképpen néhány adat a mágne­ses erő mértékére: a Föld mágneses mezője kb. 0,5 G (Gauss) erősségű, az átlagos hűtőmágnesek 35-200 G, az iparban használatos eszkö­zök 300-5000 G erősségűek. Az MRI vizsgálat során 10 000 - 30 000 G (1-3 Tesla) erősségű mágneses teret alkalmaznak.

Bizonyított, hogy minden egyes sejtünk aktívan reagál a mágnesességre és ezt használják ki a mágneses rezonanciavizsgálat (MRI) során is.

A mágnesterápia a mágneses térerő gyógyító hatásának alkalmazása

A mágnesterápia elősegíti a sejtek jobb hatásfokú működését. A sejtnek szüksége van elektromágneses energiára, hiszen ez irányítja a tápanyagok és az oxigén kiválasztását, valamint a salakanyagok kiválasztását. Egy energiahiányos sejt azonban sejtkárosodást szenved el.

Az elektromágnesesség többek között növeli a szöveti oxigenizációt, csökkenti a vérnyomást, pulzust, javítja a csontfelépítést és erősíti a kötőszöveteket, intenzív vérkeringést biztosít, segíti a javító proteinek szintézisét, megnöveli a salaktalanítást és hatására könnyebben végbemennek a biokémiai reakciók.

A pulzáló mágnesterápia alapja a gyenge intenzitású, alacsony frekvenciával rendelkező, pulzáló elektromágneses tér. Teljes mértékben veszélytelen a szervezetre nézve. Azáltal, hogy a mágneses mezők intenzitása és frekvenciája mintegy pulzál, a szervezet nem szokik hozzá az ingerhez. A kezelés helyszíne egy matrac, párna, vagy pálca. Ezek belsejében kábeltekercsek vannak, melyeken elektromos áramot vezetnek át, mely mágneses teret generál.

A mágnesterápia hatása és alkalmazása

 • csillapítja az ízületi fájdalmakat artrózis, artritisz esetén
 • csontritkulásban serkenti a csontépítő sejtek aktivitását
 • ugyanezt használják ki a törések gyógyulásának serkentésében is
 • csökkenti a migrént, a fogfájást, az izommerevséget
 • a sejtanyagcsere folyamatok serkentése révén gyorsítja a sebek, hegek gyógyulását
 • csökkenti a pszichés jellegű panaszokat, a stresszt, kiváló alvásjavításra is

A mágnesterápia izomlazító, fájdalomcsillapító, immunrendszer stimuláló, a sejtek anyagcseréjét javító hatását klinikai vizsgálatok, tesztek igazolják.

Mágnesterápiával kezelt beteg többnyire elhagyhatja vagy jelentősen csökkentheti a fájdalomcsillapító gyógyszereket.

A pulzáló mágnesterápia nemcsak a csontokra, hanem a porcszövetre is jótékony hatással van. Így térdfájdalom esetén nem csak a fájdalom szüntethető meg, hanem segíthet a porcszövet regenerációjában is.

A mágnesterápiát gyakran ajánlják daganatok kezelésére a sugár-, és kemoterápia kiegészítéseként. Több tanulmány is foglalkozott a kérdéssel, és bár a kezelésben részesülő betegek 80-90%-a javuló közérzetről számolt be és a kezelések mellékhatásait könnyebben viselték, de a szubjektív válaszokon felül semmilyen mérhető eredményt nem tudtak kimutatni a daganatra vonatkozóan.

A mágnesterápia daganatos betegen alkalmazását ellenzők szerint a mágnesesség hatására a sejtfolyamatok -így a daganatos sejteké is- felgyorsulnak és a daganatos sejtek növekedésének gyorsulásához vezethet. Egyelőre egyik állítást sem bizonyították meggyőzően. A mágnesterápiás készülékek alkalmazási előirataiban ezért daganatos betegségben nem javasolt.

Nem javasolt

  pacemaker, elektronikus implantátum esetén, szervátültetés után, várandósan, daganatos betegségek, epilepszia, TBC, AIDS esetén, súlyos fertőzés után, vérzéses állapotok, lázas, fertőző betegség, elmebetegségek, szívműködési elégtelenség, pajzsmirigybetegségek, máj-, vagy veseelégtelenség, túlműködéses hormonbetegségek esetén.


Alkalmazása


A mágnesterápiás kezeléseket kúraszerűen kell alkalmazni, minimum 5-10 alkalom, mely  után érdemes szünetet tartani, majd ha szükséges, ismételje a kúrát.BIOPTRON Színterápiás kezelés


A polarizált fény fő hatásai:

 1. Harmonizálja a sejtanyagcsere folyamatokat

 2. Felerősíti az immunrendszert

 3. Ösztönzi a regeneráló és helyreállító folyamatokat a teljes szervezetben (nem csak a kezelés területén!)

 4. Elősegíti a sebgyógyulást

 5. Kiválóan alkalmazható kozmetikai és bőrproblémák esetén (ráncok, szarkalábak, kis hegek, akne, herpesz). többszörösére növeli a kozmetikumok hatását.

 6. Egyéb egészségi problémák esetén kedvezően hat: pl.: alvászavarok, depresszió, szemgyulladás, rekedtség, köhögés, fülcsengés, bőrproblémák, tanulási nehézségek, menstruációs panaszok


Gépi talpmasszázs kezelés


A talp masszírozásával a központi idegrendszerre, az egész szervezetre lehet hatást gyakorolni. Az összes szervünk reflexzónája megtalálható a talpon. Ezekben a zónákban lehetnek lerakódások, amik a helytelen életmód, a nem megfelelő táplálkozás következtében alakulnak ki.
  A program célja ezek elmasszírozása és az öngyógyító folyamatok beindítása.