Stresszoldás, félelmek, szorongás kezelése EFT-vel

EFT és  EmoTrance a 21. század stresszoldó technikái

valamint

Holistic Pulsing a Lélek "masszázsa"

A stresszoldó, kiútkereső beszélgetésre, ill. terápiára a Lélek masszázsára (ami nem beszélgetős) akkor érdemes eljönni, amikor úgy érezzük, hogy "valami nincs rendben" az életünkben.

Szorongunk, idegesek vagyunk, nem tudunk aludni vagy koncentrálni a feladatainkra. Felborult lelki egyensúlyunk megakadályozza, hogy teljes értékű életet éljünk.

"Elképesztő, hogy a lélek milyen hatalmas erőt tud adni a testnek."

Wilhelm von Humboldt

Bárkinek alakulhat úgy az élete, hogy az önmegvalósítását, a számára elfogadható életvitel kialakítását gátló tényezőkről már nem elég a személyes ismerőseivel beszélgetnie, ehelyett célszerűbbnek látszik igénybe venni egy hozzáértő segítségét.

A legtöbb embernek persze vannak elképzelései arról, hogy miért nem működik életük valamelyik szegmense (rosszabb esetben az egész életük), de a probléma gócpontját rendszerint nem ott keresik, ahol valójában van.

 • Ha állandó fáradtság gyötőr bennünket
 • ha félelmeink vannak vagy éppen másokat féltünk,
 • ha szeretnénk változtatni az életünkön de nem tudjuk merre induljunk,
 • ha már mindenki és minden idegesít bennünket,
 • ha párkapcsolatunkban problémák adódtak
 • ha érdektelenek, örömtelenek vagyunk, akkor egészen biztosan kibillentünk az egyensúlyunkból.

Az alábbi energiagyógyászati technikák egyike vagy épp ötvözete segítségével elérhetjük, hogy ismét elégedettnek, boldognak érezzük magunkat.

Holistic Pulsing a Lélek "masszázsa" (ez a kezelés szavak nélkül történik, így nem szükséges fennhangon kimondani a problémáinkat)

Magyarországon a lélekmasszázs szinte még teljesen ismeretlen, alternatív módszer, amely a test, a lélek és a szellem harmóniáját hivatott visszaállítani.

Ez a kezelési technika a maga egyszerűségével egyedülálló és a kezelt személyeknél igen rövid idő alatt meglepő változásokat indít el.
Célja az energetikai egyensúly elérése. A ringató és vibráló mozgáson keresztül az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. Ennek az ellazulásnak a hatására az energiarendszerben elkezdenek oldódni az áramlást akadályozó blokkok, a fokozódó energiaáramlás következtében a szervek működési készsége (pl. keringés, kiválasztás) javul, az immunrendszer, az öngyógyító képességünk felerősödik.

Hosszútávon megoldást kínál testi és lelki panaszokra. Ez az igazán nem látványos mód, látványos eredményeket ér el azoknál az embereknél, akik élete épp válságos helyzetben van, akik nem látnak kiutat, akik éppen nem tudnak döntéseket hozni. Lendületet ad a hétköznapi gondok megoldásához, a kliens újra fényt lát az alagút végén.

A Holistic Pulsing terapeuták nem gyógyítanak, nem diagnosztizálnak, hanem "meghívják" a testet saját harmóniájának megtalálására. Sem a terapeutának sem a kezeltnek nem "kell" vagy "muszáj" valamit elérni, feloldani, diagnosztizálni, megérteni, kielemezni, egyáltalán kimondani valamit.


A kezelendő személy fekhet a hátán, a hasán, az oldalán is, mérvadó, hogy neki kényelmes legyen. Maradhat teljesen felöltözve vagy le is vetkőzhet, fontos, hogy jól érezze magát.

A Holistic Pulsing kezelés azoknak ajánlott, akik túlterheltek, mindennapi erős stressznek vannak kitéve, testi-lelki egyensúlytalanságtól szenvednek, nem lokalizálható, pszichoszomatikus eredetű panaszaik vannak, vagy egyszerűen nem tudják, miért érzik rosszul magukat.

Ez a terápiás módszer, segíti a pszichoszomatikus, prevenciós, krónikus degeneratív betegségekben szenvedők gyógyulását. Jó eredménnyel alkalmazható a félelmek, szorongás oldásában, a pánikbetegség, a depresszió gyógyításában, mint kisegítő terápia. Jótékony hatással van a sebgyógyulásra, a műtétek utáni regenerálódásra, a fizikai és lelki traumák feldolgozására.


A Holistic Pulsing nem tudja, és nem is kívánja az orvoslást helyettesíteni, de mint kiegészítő és támogató terápia, meglepő sikereket képes elérni.

A lelki egyensúly mielőbbi helyreállításához pedig a két kezelés közötti időszakban alkalmazunk Bach virágcseppeket, Schüssler sókat, gyógynövény koncentrátumokat illetve fülakupresszúrát, melyek természetes szelíd gyógymódként segítik a lélek gyógyulását.

EFT (Érzelmi Felszabadító Technika)

Az alap EFT technika 8-14 speciális pontot használ, amelyek kapcsolatban vannak a meridiánokkal, melyek a Hagyományos kínai orvoslásban is használatosak.

Az EFT egy általános kopogtatási sorrendet alkalmazó, diagnózis és izomteszt alkalmazása nélküli gyógyító módszer, amelyet öngyógyításra is használhatunk.

Az EFT képes bármilyen érzelmi probléma kezelésére , így nem csak a gyógyításban, hanem a személyiségfejlesztésben, a sportteljesítmény javításában, a munkahelyi stressz csökkentésében, az iskolai nevelésben, az önbizalom fejlesztésben és számos más területen is alkalmazható.

Tömören: a módszer az NLP -az Autoszuggesztió- és az Akupresszúra ötvözete.

Az EFT könnyen megtanulható, alkalmazható hatásos gyógyítási módszer, a lelki sérülések oldásán keresztül indítja el a testet a gyógyulás útján. kombinálható :

 • Schüssler sókkal,
 • Bach virágterápiával,
 • Homeopátiával, Gyógynövényekkel.

A technikát Gary Craig fejlesztette ki a 90-es évek elején Dr. Roger Callahan pszichológus módszere alapján. Az Érzelmi Felszabadulás Technikája zseniálisan ötvözi a pszichológiát, az akupresszúrát és a kineziológiát.

A múlt, a jelen negatív eseményei és gondolatai blokkokat, zavart hoznak létre testünk energiarendszerében. Erre a zavarra testi és érzelmi tünetekkel reagálunk. Ezeket a tüneteket kezeli a hagyományos orvoslás. Ha azonban nem foglalkozunk a kiváltó okokkal, akkor fizikai fájdalmaink és érzelmi problémáink újra és újra visszatérnek.


Az EFT épp erre fókuszál, segít feltárni és megszabadulni azoktól.

A kezelésen a terapeuta az energiablokkokat oldja a kézen, a fejen és a törzsön található meridián pontok gyengéd "kopogtatásával", érintésével . Ezzel rendkívül gyors nyugtató hatás érhető el, módosulnak a stresszreakciók. Közben segítő- rávezető kérdések és a tudatalattiból előhívott gondolatok, információk segítségével világosan felismerhetővé válik a problémák lelki háttere. A kliensnek a saját érzelmeit kell felismernie és elfogadnia, a negatív érzéseit a minimálisra csökkentenie, majd elengednie.

Ezután már képes lesz a jó dolgokra koncentrálni és pozitív megerősítéseket elfogadni. Megtapasztalja, hogy a terapeutával való együttműködés eredményeként beindíthatja saját öngyógyító mechanizmusait. A módszert alkalmazva fejlődik az önismerete is.

Érzelmi akupunktúra

Az EFT egy tűmentes "érzelmi akupunktúra", kopogtatós technika; tű helyett az ujjbegyek puha részével (ahol az ujjlenyomat található) kopogtatjuk a fontos akupunktúrás vagy akupresszúrás pontokat. Eközben bizonyos (a kliens által korábban elmondott) mondatokot mondunk, és az, amit mondunk, és ahogy mondjuk, legalább olyan fontos, mint maga a kopogtatás. A mondatokkal ráhangolódunk a problémára, amin éppen segíteni akarunk, és a kopogtatás az ezzel kapcsolatos feszültséget, stresszt csökkenti. A kezelés során nem vájkálunk a kliens múltjában, csak a problémával foglalkozunk.

A technika már bizonyított

 • párkapcsolati, munkahelyi problémák
 • fájó emlékek, feldolgozatlan gyász
 • rémálom, alvás probléma
 • félelmek, fóbiák
 • emésztési rendellenességek

A kezelések mélyreható és tartós fizikai, érzelmi és lelki javulást eredményeznek. A bekövetkezett változások műszerekkel is kimutathatók a nyálban, a vérben, az agyban.

Az energia létét már a mai tudományos orvoslás is elismeri, hiszen az MRI, EKG, EEG vizsgálatoknál a műszerek az emberi test elektromágneses energiáit mérik. Sajnos gyógyításra még nem használják. Az EFT igen!Az ősi kínai energiagyógyító technikát ötvözi a legújabb biokémiai, agykutatási és sejtkutatási eredményekkel.

Az EFT célja

Mivel tudjuk, hogy a problémáink többségének oka lelki eredetű, ezért kézenfekvő, hogy a probléma lelki hátterével is foglalkozzunk - az EFT ebben segít. Az EFT módszer nagyon látványos, nagyon gyors, nagyon egyszerű, nem avatkozik a testbe, fájdalommentes, nem használ gyógyszereket vagy műszereket. Nem egy orvosi kezelést helyettesítő gyógymódról van szó; ha bajunk van, természetesen menjünk orvoshoz, és fogadjuk meg, amit az orvos előír. Az a megállapítás áll az EFT hátterében, hogy minden negatív érzelmünk alapja valamilyen energiablokk vagy energiaszakadás a testünkben. Az EFT ezeknek az energiablokkoknak a megszüntetésére alkalmas, ezzel elindulhat az energiaáramlás, ami később változásokat von maga után. Az EFT célja az elakadt energia megmozdítása.

EmoTrance (ET)

(az Érzelmek Transzformálása)

Amikor a természetes energiaáramlás valami miatt megakad, azt megérezzük. Ezt jelzik az érzelmeink, majd a testünk is. Az energia feldolgozás blokkjait érzékeljük lelki/mentális zavarként, fájdalomként. Például ha egy bizonyos fajta energiát fájdalmasnak éreztünk valamikor, egy "védőpajzsot" hozunk létre a testünkben (vagy a test körül valahol), hogy megakadályozzuk az újbóli bejutását. Vagy csak rágondolunk mit éreztünk akkor és tudjuk- soha többé nem akarjuk ugyanazt érezni, máris jönnek a rossz érzések, a kellemetlen fizikai tünetek. Mind a két esetben leblokkolódik az energia áramlása az energia rendszerünkben. A védőpajzsnál ráadásul se ki, se be nem tud áramolni az energia, még a helyzet megoldásában segítő energia/információ sem. Ha javulást szeretnénk elérni állapotunkban, a megváltozott energia állapotunkat kell először rendbe hozni. A helyreállt, egyenletes energia áramlás hozza meg az érzelmi és testi változást/javulást.

Ez az, amit az Emo Trance technikával el tudunk érni! Helyreállítani az energia befogadást és megfelelő energia csatornákon keresztül az át- és kiáramlást. Energia rendszerünk megfelelő működéséhez az energiának állandóan áramolnia kell! Amikor pedig ez megtörténik, összehasonlíthatatlanul jobban fogjuk érezni magunkat, minden értelemben.

Csak ENERGIA létezik, nincs jó vagy rossz. Mindenféle energiára, információra szükségünk van. Hogy az energiát jónak vagy rossznak érezzük, az attól függ, hogy hogyan kezeljük.


/Aki orvosi kezelés alatt áll , ne függessze fel az előírt gyógyszereket. A technikák nem helyettesítik csak kiegészítik az orvosi kezelést. De tapasztalni fogja, hogy egy idő után csökkentheti vagy el is hagyhatja azokat./