Az egészség helyreállítása  lelki és fizikai szinten a keleti gyógyászat elvei alapján

                                                                              


                                       Csak az vét maga ellen, aki nem tesz magáért!


Egészségünk  három alappillére:

  • Gondolkodásunk átformálása 50 %
  • Táplálkozásunk megváltoztatása 30 %
  • Mozgás 20 %


Önmegvalósításunk a fenti arányokon múlik és nem koplaláson, agyonhajszolt edzéseken, mint sokan gondolják. A tudatos élet meghozza a várt eredményt.


A LELKI egészség megteremti  a FIZIKAI egészséget, ami fordítva egyáltalán nem igaz!


Az egészségvédelem és az egészségmegőrzés valójában egy tudatos életmód, egészséges táplálkozás és  életvitel, hogy betegségek és fájdalmak nélkül élhessük meg az életünket. 

A saját egészségünkért szüleink tehetnek először a legtöbbet azzal, hogy egészségesen élnek. Így  erős  immunrendszert és idegrendszert leszünk képesek átadni gyermekünknek.

Gyermekünket pedig már a  "nulladik évétől" egészséges tápanyag és vitamindús ételekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel tudjuk - közvetve -  táplálni. Amihez hozzászokik az ember, az épül be a tudatába és azáltal keresi már tudatosan is majd késöbb  a helyes táplálkozás lehetőségeit. 

Tehát egy "mókuskerékről" van szó, amit lehet, hogy épp most határoz el valaki, hogy az első láncszeme legyen! 

Méréseim során, amikor a család minden tagját megnéztük, feltűnően hasonló anyagokból volt hiány a gyerekeknél is. Érthető, hisz nagyjából ugyanazt eszi a család apraja-nagyja.


Mindenfajta rezisztencia és intolerancia világát éljük! (Gyerekeknél főként szorulás, rossz alvás, agresszív viselkedés, felnőtteknél fejfájás, fáradékonyság, hasmenés, refluxos tünetek, gyomortáji fájdalmak. stb.)

A  meg nem válogatott táplálkozásunkkal okozzuk magunknak a legnagyobb kárt. Ezt még tovább rontja a stressz, a félelmek  kezelésének hiánya, amitől idegrendszerünk által is károsodik emésztésünk.  Mindkettő hozzájárul az immun legyengüléséhez, ami sajnos a gyerekeket is ugyanúgy érinti . Leegyszerűsítve  így függnek össze a testi és lelki (idegi) panaszok , amik csakis együtt erősíthetők. 

Ennek alfája és ómegája a szervezet kitakarítása, majd feltöltése éltető vitaminokkal, nyomelemekkel és az élethez nélkülözhetetlen enzimekkel.


A daganatos betegségek kialakulása nagymértékben megelőzhető  (lenne) a helyes táplálkozással és a lelki egészséggel,  továbbá  a rák visszaszorításában  nagy szerepe van, a  vércsoport szerinti diéta  alkalmazásának!


A rák figyelmeztető jelei

A rák kontroll alatt tartásának a legjobb módja a korai észlelés és kezelés. Ismerje meg a rák hét figyelmeztető jelét:

                                                                                 Dr.Peter J.D'Adamo tollából


  • Változás a belek és a húgyhólyag működésében
  • Nem gyógyuló seb
  • Szokatlan vérzés vagy váladékozás
  • Vastagodás vagy csomó a mellben vagy máshol
  • Emésztési zavar vagy nyelési nehézség
  • Szemölcs vagy anyajegy feltűnő megváltozása
  • Nem szűnő köhögés és rekedtség


A fájdalom csak késői tünet, nem szabad megvárni!

"Mint sok más betegség esetén is, a rákbetegség kialakulásában és kifejlődésében egyaránt szerepet játszanak genetikai és környezeti tényezők is. A rákot okozó biológiai, vegyi és fizikai anyagokat karcinogéneknek nevezzük és két kategóriába osztjuk:

Közvetlen karcinogének önmagukban is rákot okoznak, a pro-karcinogének pedig az anyagcsere során alakulnak át rákkeltő anyagokká. A pro-karcinogének között szerepel az aflatoxin, sok vegyi festék, a füstölt élelmiszerekben előforduló nitróz-aminok és egyes fémek, mint pl. a nikkel.

Sok egymástól független tényezőnek - mint a nemünk, az étrend, az életkor és a környezet - szerepe lehet a karcinogének iránti érzékenységünk emelkedésében vagy csökkenésében. Mindaddig, amíg elegendő elfojtó anyag (mint amilyenek az antioxidánsok ) áll a rendelkezésére, a test helyre tudja állítani  a DNS-ben esett sérüléseket, vagy eléggé el tudja nyomni a sérülést ahhoz, hogy ne alakuljon ki rosszindulatú folyamat. Toxinokat tartalmazó környezetben azonban a rák kifejlődése könnyebben elő tud fordulni. 

Ez az a pont, ahol az étrend szerepet kap! Ha olyan ételeket eszünk, amelyeknek a vércsoportunk miatt a felszívódása hiányos, az ételek melléktermékei a bélrendszerben tovább időznek és toxikus környezetet teremtenek.Az Energy cég tanácsadójaként elmondhatom,  hogy hatékonyan működnek a hozzám fordulók egészségjavításában  és megőrzésében ezek a csodálatos kínai gyógyászat alapján összeállított  természetes készítmények, melyeket opcionálisan ajánlok, mivel tisztítást, feltöltést, regenerálást  érhetünk el általuk.A keleti filozófia szerint az ember teste, lelke és szelleme egyetlen energetikai rendszerben fonódik össze, ezért a szervezet egészséges működésének alapfeltétele az említett három sík optimális együttműködése.

Ebből kiindulva nemcsak a betegségek kialakulásának megelőzését, hanem az egészségmegőrzés komplex kezelését tartom fontosnak.A természetes   készítmények bemérése   (MeriDim vagy MSP szűrés által)  és  egy manuális kikérdezés   után történik.  Majd kineziológiai karteszteléssel illetve   bióindikátorral ránézünk, hogy vajon melyik gyógynövényes készítménnyel segíthetünk a legspecifikusabban az egyénre szabva  egészségének helyreállításában
Schüssler biokémiai sókA Schüssler sók akár önmagukban, akár terápiák kiegészítésére is alkalmazhatók.


Mint homeopátiás készítmények, egyaránt hatnak a lelki tünetekre és a fizikaira egyaránt.


Kismamáknak, kisbabáknak is nagy segítséget nyújtanak!


Gyermekinket és a nagyszülőket  is vonjuk be a prevencióba, hogy sokáig velünk élhessenek boldogan és egészségesen!