Tudatos táplálkozással óvjuk meg illetve (t)együk magunkat  egészségessé!

                                                                              


                                       Csak az vét maga ellen, aki nem tesz magáért!


Az egészségvédelem és az egészségmegőrzés valójában egy tudatos életmód, egészséges táplálkozás és  életvitel, hogy betegségek és fájdalmak nélkül élhessük meg az életünket. 

A saját egészségünkért szüleink tehetnek először a legtöbbet azzal, hogy egészségesen élnek. Így  erős  immunrendszert és idegrendszert leszünk képesek átadni gyermekünknek.

Gyermekünket pedig már a  "nulladik évétől" egészséges tápanyag és vitamindús ételekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel tudjuk - közvetve -  táplálni. Amihez hozzászokik az ember, az épül be a tudatába és azáltal keresi már tudatosan is majd késöbb  a helyes táplálkozás lehetőségeit. 

Tehát egy "mókuskerékről" van szó, amit lehet, hogy épp most határoz el valaki, hogy az első láncszeme legyen! 

Méréseim során, amikor a család minden tagját megnéztük, feltűnően hasonló anyagokból volt hiány a gyerekeknél is. Érthető, hisz nagyjából ugyanazt eszi a család apraja-nagyja.


Mindenfajta rezisztencia és intolerancia világát éljük! (Gyerekeknél főként szorulás, rossz alvás, agresszív viselkedés, felnőtteknél fejfájás, fáradékonyság, hasmenés, refluxos tünetek, gyomortáji fájdalmak. stb.)

A  meg nem válogatott táplálkozásunkkal okozzuk magunknak a legnagyobb kárt. Ezt még tovább rontja a stressz, a félelmek  kezelésének hiánya, amitől idegrendszerünk által is károsodik emésztésünk.  Mindkettő hozzájárul az immun legyengüléséhez, ami sajnos a gyerekeket is ugyanúgy érinti . Leegyszerűsítve  így függnek össze a testi és lelki (idegi) panaszok , amik csakis együtt erősíthetők. 

Ennek alfája és ómegája a szervezet kitakarítása, majd feltöltése éltető vitaminokkal, nyomelemekkel és az élethez nélkülözhetetlen enzimekkel.


A daganatos betegségek kialakulása nagymértékben megelőzhető a helyes táplálkozással, továbbá  a rák visszaszorításában is nagy szerepe van, kifejezetten a vércsoport szerinti diéta alkalmazásával!


A rák figyelmeztető jelei

A rák kontroll alatt tartásának a legjobb módja a korai észlelés és kezelés. Ismerje meg a rák hét figyelmeztető jelét:


  • Változás a belek és a húgyhólyag működésében
  • Nem gyógyuló seb
  • Szokatlan vérzés vagy váladékozás
  • Vastagodás vagy csomó a mellben vagy máshol
  • Emésztési zavar vagy nyelési nehézség
  • Szemölcs vagy anyajegy feltűnő megváltozása
  • Nem szűnő köhögés és rekedtség


A fájdalom csak késői tünet, nem szabad megvárni!

"Mint sok más betegség esetén is, a rákbetegség kialakulásában és kifejlődésében egyaránt szerepet játszanak genetikai és környezeti tényezők is. A rákot okozó biológiai, vegyi és fizikai anyagokat karcinogéneknek nevezzük és két kategóriába osztjuk:

Közvetlen karcinogének önmagukban is rákot okoznak, a pro-karcinogének pedig az anyagcsere során alakulnak át rákkeltő anyagokká. A pro-karcinogének között szerepel az aflatoxin, sok vegyi festék, a füstölt élelmiszerekben előforduló nitróz-aminok és egyes fémek, mint pl. a nikkel.

Sok egymástól független tényezőnek - mint a nemünk, az étrend, az életkor és a környezet - szerepe lehet a karcinogének iránti érzékenységünk emelkedésében vagy csökkenésében. Mindaddig, amíg elegendő elfojtó anyag (mint amilyenek az antioxidánsok ) áll a rendelkezésére, a test helyre tudja állítani  a DNS-ben esett sérüléseket, vagy eléggé el tudja nyomni a sérülést ahhoz, hogy ne alakuljon ki rosszindulatú folyamat. Toxinokat tartalmazó környezetben azonban a rák kifejlődése könnyebben elő tud fordulni. 

Ez az a pont, ahol az étrend szerepet kap! Ha olyan ételeket eszünk, amelyeknek a vércsoportunk miatt a felszívódása hiányos, az ételek melléktermékei a bélrendszerben tovább időznek és toxikus környezetet teremtenek.


Dr.Peter J.D'Adamo tollából, aki  elismert természetgyógyász, orvos, kutató, az 1990-es év orvosává választotta az Amerikai Természetgyógyász-orvosok szövetsége.Mint Energy tanácsadó nagy örömömre szolgál, hogy hatékonyan működnek a hozzám fordulók egészségjavításában  és megőrzésében ezek a csodálatos természetes készítmények, melyeket opcionálisan ajánlok, mert tisztítást, feltöltést, regenerálást  vagyis   immunerősítést érhetünk el általuk.A kínai filozófia szerint az ember teste, lelke és szelleme egyetlen energetikai rendszerben fonódik össze, ezért a szervezet egészséges működésének alapfeltétele az említett három sík optimális együttműködése.

Ebből kiindulva nemcsak a betegségek kialakulásának megelőzését, hanem az egészségmegőrzés komplex kezelését tartom fontosnak.


A természetes   készítmények ajánlása  egy méréssel (MeriDim vagy Magnetspace)  és  egy manuális kikérdezés   után történik.  Majd kineziológiai karteszteléssel illetve   bióindikátorral ránézünk, hogy vajon melyik gyógynövényes készítménnyel segíthetünk a legspecifikusabban az egyénre szabva  egészségének helyreállításában.A készítmények a hagyományos kínai orvoslás (HKO)

több ezer éves tudására építve, mind a 14 alapvető energiavezetékre (meridiánra) kifejtik hatásukat. Segítségükkel hatékonyan befolyásolhatjuk a szervezet méregtelenítő és regeneráló folyamatait.


A Pentagram  módszere az 5 elem (5 fázis) tanának a HKO-ból ismert alapelveire épül, egyszersmind alkalmazza a fitoterápia, az aromaterápia, a homeopátia, a kristályterápia, valamint a biorezonancia legújabb ismereteit is.

Minőségi termékeinek köszönhetően már születésének pillanatától az alternatív egészségmegőrzés úttörőjének számít. A gyártási folyamat és a termékek minőség-ellenőrzése az ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszer legszigorúbb követelményei szerint történik.


A tudatos, egyéni táplálkozás mindíg a fennálló problémától függően alkalmazandó.


Családtagjainkat akár meg is ajándékozhatjuk egy kis "természetes" ajándékcsomaggal  illetve egy testelemzéssel  a prevenció jegyében, hogy sokáig velünk élhessenek boldogan és egészségesen!